• Посилання скопійовано

Затверджено порядок виплати та розмір винагород державним та приватним виконавцям

У разі фактичного виконання виконавчого документа майнового характеру державним виконавцям виплачується винагорода, розмір якої встановлюється у відсотковому відношенні до стягнутої з боржника суми або вартості майна

Затверджено порядок виплати та розмір винагород державним та приватним виконавцям

Кабмін постановою від 08.09.2016 р. №643 затвердив Порядок виплати винагород державним виконавцям та їх розміри і розмір основної винагороди приватного виконавця.

Постанова передбачає, що у разі фактичного виконання (повного або часткового) виконавчого документа майнового характеру державним виконавцям виплачується винагорода, розмір якої встановлюється у відсотковому відношенні до стягнутої з боржника суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом:

  • 2% - державному виконавцю, на виконанні у якого перебував виконавчий документ,
  • 0,5 % - керівнику органу державної виконавчої служби та його заступникам, яким безпосередньо підпорядкований державний виконавець.

За виконання виконавчого документа немайнового характеру державний виконавець отримує винагороду в розмірі однієї мінімальної заробітної плати, якщо боржником за виконавчим документом є фізична особа, та двох мінімальних заробітних плат, якщо боржником за виконавчим документом є юридична особа.

Розмір основної винагороди приватного виконавця складає 10% від стягнутої з боржника суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом, а за виконання виконавчого документа немайнового характеру - дві мінімальні заробітні плати, якщо боржником за виконавчим документом є фізична особа, та чотири мінімальні заробітні плати, якщо боржником за виконавчим документом є юридична особа.

На думку Уряду, ця постанова забезпечить належну мотивацію державних та приватних виконавців, що сприятиме ефективній роботі органів державної виконавчої служби та приватних виконавців, своєчасності та повноті виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб).

Новини на тему: Приватні виконавці: хто це такі та як вони працюватимуть?

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»