• Посилання скопійовано

Суд прийняв рішення щодо порушення правил карантину

Суд відмовив у притягненні до адміністративної відповідальності за новою статтею

Суд прийняв рішення щодо порушення правил карантину

ЮРЛІГА розповідає, що суд прийняв рішення стосовно порушення правил карантину.

Суть справи: підприємця обвинуватили у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП, а саме в тому, що він не припинив роботу свого закладу «Господарчі товари» та здійснював прийом відвідувачів.

Однак підприємець заперечував, вказавши, що не здійснював продаж товарів, а робив генеральне прибирання та дезінфекцію приміщення. При цьому відвідувачів у приміщенні не було.

Місцевий суд відмовив у притягненні підприємця до відповідальності у зв'язку з відсутністю в його діях складу адмінправопорушення.

Суд вказав на недоведеність вини підприємця. Зокрема, до адмінпротоколу не додані пояснення відвідувачів, яких нібито було прийнято і здійснено їх обслуговування.

Зазначимо, що відповідне рішення може бути оскаржене в апеляції.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»