• Посилання скопійовано

Гройсман пообіцяв "драконівські" штрафи для недобросовісних роботодавців

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, влада повинна карати роботодавців, які приховують зайнятість працівників

Гройсман пообіцяв "драконівські" штрафи для недобросовісних роботодавців

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ексклюзивному інтерв'ю на "5 каналі" розповів про те, як держава зможе потурбуватися про пенсіонерів, які не були офіційно оформлені.

"Ми, як держава, потурбуємось про кожного, тому що та людина, яка не працює, досягла пенсійного віку і не має права на пенсію, значить ця людина повинна отримати соціальну підтримку, соціальну допомогу держави, але не за рахунок пенсіонерів, а за рахунок держави, за рахунок загального фонду бюджету і тому це роз'єднання теж позитивно повинно впливати у майбутньому на пенсіонерів", – розповів прем'єр-міністр.

Я вважаю, що ми маємо як працівники вимагати від наших роботодавців оформляти всіх людей на роботу офіційно. В цьому питанні треба поставити крапку. 

Володимир Гройсман наголосив, що у рамках підвищення мінімальної заробітної плати були прийняті серйозні рішення про штрафні санкції, які будуть стосуватися недобросовісних роботодавців.

"Тепер те, що стосується детінізації. Я вважаю, що ми маємо як працівники вимагати від наших роботодавців оформляти всіх людей на роботу офіційно. В цьому питанні треба поставити крапку. Час, коли сприймали найманого працівника, як раба без прав, без документів, без нічого, має відійти в минуле. Ми прийняли рішення в рамках підвищення мінімальної заробітної плати, дуже серйозні, я б сказав "драконівські" штрафні санкції. Поки що ми їх навіть не впроваджували, тому що це десятки та сотні тисяч гривень, якщо знайдемо неоформленого працівника. Ми боремося за майбутнє людини, яка сьогодні працює. Вона працює, вона отримує зарплату, за неї повинні бути заплачені внески у пенсійний фонд і вона повинна спокійно дивитися у майбутнє. Якщо цього немає, ми повинні карати тих недобросовісних роботодавців, які приховують зайнятість, які приховують від свої найманих робітників сплату до пенсійного фонду і фактично роблять їх в майбутньому бідними і це неправильно. Ми це повинні змінювати. В тому числі є повноваження місцевих органів влади, які зараз отримали по закону повноваження за тим, щоб слідкувати за цим і вживати відповідні заходи по детінізації", – наголосив Володимир Гройсман.

">

Джерело: 5.ua

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»