• Посилання скопійовано

Який новий розмір штрафу за неповідомлення ДПС нотаріусом про укладені договори оренди?

У разі вчинення нотаріальної дії без повідомлення ДПС доведеться сплатити штраф в розмірі 680 грн за кожне таке порушення

Який новий розмір штрафу за неповідомлення ДПС нотаріусом про укладені договори оренди?

ДПС  у Сумській області  інформує, що Законом №466-IX  змінено  штрафні санкції за  порушення порядку подання інформації контролюючим органам про угоди щодо оренди об'єктів нерухомості. Такий порядок  передбачений у спеціальній ст. 119 ˡ Податкового кодексу України.

Нагадуємо, відповідно до пп. "б" пп. 170.1.5 ПКУ у разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця.  За порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації нотаріус несе відповідальність, передбачену статтею 119 ˡ ПКУ.

Так, пунктом 119 ˡ.1 статті 119 ˡ визначено, що порушення нотаріусом порядку та/або строків подання інформації щодо посвідчення договорів оренди об'єктів нерухомості в разі вчинення такої нотаріальної дії тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожне таке порушення.

Дії, передбачені пунктом 119 ˡ.1 статті 119 ˡ, вчинені суб'єктом, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1360 гривень за кожне таке порушення.

Аналогічні штрафи, за порушення порядку подання зазначеної інформації, застосовуватимуться і до  посередників зі здачі нерухомості в оренду.

Адже, згідно з пп. 170.1.6 п. 170.1 ст. 170 ПКУ суб'єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов'язані надіслати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за  встановленою  формою.

За порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації рієлтер несе відповідальність, передбачену статтею 119 ˡ ПКУ.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Сумській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»