• Посилання скопійовано

З 29 грудня діятимуть зміни до КпАП через нові правила подання інформації про бенефіціарів

7 грудня Президентом було підписано закон про внесення змін до статті 166-11 КпАП у зв'язку зі змінами у порядку подання держреєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юрособи. Закон вже опубліковано в "Голосі України"

З 29 грудня діятимуть зміни до КпАП через нові правила подання інформації про бенефіціарів

16 листопада ВРУ прийняла у ІІ читанні законопроєкт №6321 про внесення змін до ст. 166-11 КУпАП у зв'язку зі змінами у порядку подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи. 

7 грудня Президент підписав Закон №2756 від 16.11.2022 р. Про це йдеться в картці законопроєкту №6321. Текст закону вже опубліковано в "Голосі України" від 10.12.2022 та оприлюднено на сайті ВРУ.

Нагадаємо, що Закон про новий порядок інформування про кінцевих бенефіціарів вже підписано та опубліковано. Його аналіз ми наводили за посиланням. Проте підкреслимо, що норми Закону №2571 запрацюють тільки з 29 грудня 2022 року. 

 

Що передбачає законопроєкт №6321?

За текстом законопроєкту №6321 передбачено адміністративну відповідальність керівника юридичної особи або особи, уповноваженої діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), у вигляді штрафу від 1000 до 3000 нмдг за неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, передбаченої не лише Законом  «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», й Законом «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

 

Що це означає на практиці?

Штрафи не змінилися, але оскільки змінилися правила інформування про бенефіціарів, це потребувало змін до КпАП.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»