• Посилання скопійовано

З 1 липня повертаються всі види штрафів за неправильну роботу з РРО!

За словами Южаніної, відновлення штрафів при застосуванні РРО з 01.07.2023 року передбачено законопроєктом №8401, який планується розглянути на найближчому засіданні ВРУ

З 1 липня повертаються всі види штрафів за неправильну роботу з РРО!

Ми вже зазначали, що з тексту Меморандуму з МВФ прийняття ВРУ законопроєкту №8401 щодо повернення податкових правил довоєнного часу заплановано на кінець червня 2023 року. Тож до вирішення цього питання залишилося не так багато часу.

А потім 16 травня Гетманцев у своєму Телеграм-каналі вказував, що спільно з Міністерством фінансів він провів зустріч з представниками МВФ щодо визначення наших кроків у фіскально-бюджетній політиці.

І ось тепер Южаніна нагадала, що відновлення штрафів при застосуванні РРО з 01.07.2023 року передбачено законопроєктом №8401, а його планується розглянути вже на найближчому засіданні Верховної Ради України.

Що мала зробити, але чого не зробила влада, коли з 1 січня 2022 року поширила обов'язок застосування РРО і на платників другої та третьої груп єдиного податку? Народний депутат так бачить цю проблему. 

► Вимоги до використання ПРРО не спрощено – фактично вони стали аналогами звичайних РРО.

► Вимоги до фіскальних чеків також не спрощено, навіть коли розрахунок відбувається за допомогою банківської картки і податкова 100% бачить усі обороти підприємця.

► Штрафи не знижено – вони становлять 100 - 150% вартості товарів, проданих із порушенням вимог застосування РРО, хоча навіть для великого бізнесу штрафи при несплаті податків не перевищують 50%.

Зрозуміло, що обов’язок застосування РРО платниками єдиного податку в найближчій перспективі скасовано не буде, якщо влада вкотре не почує їх та/або не врахує нинішні виклики. 

Южаніна впевнена,  що відновлення повного контролю податкових органів за використанням РРО/ПРРО зі всіма штрафами можливе лише за умови приведення умов використання РРО/ПРРО до базових умов застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва. І не тільки на час воєнного стану, а в принципі.

Вона наголосила, що допоки цього не сталося, наполягатиме на продовженні мораторію на штрафи при застосуванні РРО під час розгляду законопроєкту №8401 у сесійній залі.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»