• Посилання скопійовано

З 19 червня діє оновлена форма Рішення про штраф за порушення законодавства про рекламу

Мінекономіки виклало у новій редакції форму Рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу. Нова форма рішення буде містити правила щодо його виконання та набрання чинності. З 19 червня діє нова форма

З 19 червня діє оновлена форма Рішення про штраф за порушення законодавства про рекламу

Мінекономіки своїм Наказом від 10.05.2024 №12141 виклало у новій редакції форму Рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу.

Нова форма рішення містить правила щодо його виконання та набрання чинності. Для цього викладено в новій редакції розділ 3 форми.

Так, у ньому прописано:

  1. Рекламодавцю (виробнику, розповсюджувачу реклами) протягом трьох днів після сплати штрафу письмово повідомити орган державної влади або його територіальний орган, який наклав штраф, зазначивши номер та дату платіжного доручення, за яким сплачено штраф.
  2. У разі невиконання рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу у зазначений строк сума штрафу стягується в судовому порядку відповідно до законодавства.
  3. Рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу є обов'язковим до виконання з дня набрання ним чинності.
  4. Рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу набирає чинності з дня вручення його рекламодавцю (виробнику, розповсюджувачу реклами) або його представнику.
  5. Рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу може бути оскаржено до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (вул. Бориса Грінченка, буд. 1, м. Київ, 01001) протягом тридцяти календарних днів з дня набрання ним чинності та/або до адміністративного суду.

Наказ №12141 набирає чинності з дня його офіційного опублікування. 19 червня Наказ було опубліковано в "Офіційному віснику". 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»