• Посилання скопійовано

ДФС про подання звітності з податку на прибуток за І квартал 2017 року

Якщо платник податків вважає, що форма декларації збільшує або зменшує його податкові зобов’язання, всупереч нормам ПКУ з такого податку, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в декларації

ДФС про подання звітності з податку на прибуток за І квартал 2017 року

ДФСУ у листі від 05.05.2017 р. № 11293/7/99-99-15-02-01-17 нагадує про зміни, внесені до Податкового кодексу (в тому числі в частині податку на прибуток) Законом №1797-VIII. Про основні з них (а загалом їх аж 17-ть) податківці раніше розповіли у листі від 08.02.2017 р. № 2991/7/99-99-15-02-01-17Докладніше тут>>

Окрім того, фіскали звертають увагу, що уже розроблено проект змін до форми декларації з податку на прибуток. Докладно фахівці редакції "ДК" аналізували його тут>> Наразі проект декларації надіслано Міністерству фінансів для затвердження та подання Міністерству юстиції на погодження та проведення правової експертизи.

ДФСУ нагадує, що декларація з податку на прибуток подається контролюючому органу, в якому платник перебуває на обліку за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Тобто граничним терміном подання декларації з податку на прибуток за І квартал 2017 року є 10 травня 2017 року. 

Оскільки зміни до декларації з податку на прибуток ще не набули чинності, то таку декларацію за І квартал 2017 року слід подавати за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. № 897 (зі змінами, внесеними наказом  Мінфіну від 08.07.2016 р. № 585).

Проте податківці зауважують: якщо платник податків вважає, що форма декларації збільшує або зменшує його податкові зобов’язання, всупереч нормам ПКУ з такого податку, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в декларації.

У разі необхідності платник податків може подати разом з такою декларацією доповнення до неї (за довільною формою), що вважатиметься невід’ємною частиною податкової декларації.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»