• Посилання скопійовано

Що почитати у серпні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за липень

Прийняття за основу податкової реформи-2021; оновлення єдиної звітності; нова форма обліку доходів і витрат для фізосіб-«загальників» та «незалежників»; старт кампанії з оновлення даних про бенефіціарів тощо. Щоб не загубитися поміж усіх цих новин липня, зібрали 10 найважливіших та найцікавіших в одній добірці

Що почитати у серпні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за липень

1) Отримали дохід на банківську картку – подайте декларацію про майновий стан та доходи

55 тис. Переглядів, 34 коментарі

ДПС у Дніпропетровській області роз’яснила: якщо фізособа отримала дохід, в тому числі на банківську картку, не від податкового агента, то вона зобов’язана подати річну декларацію та сплатити податки. 

 

2) Оновлено єдину звітність: вона діє з 13 липня, але подаємо з III кварталу

32 тис. переглядів, 24 коментарі

13 липня набрав чинності Наказ Мінфіну №278, яким викладено у новій редакції Додаток 4ДФ до єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Податківці вважають, що за новою формою будемо звітувати вже з III кварталу 2021 року, а за ІІ квартал слід подавати ще стару форму. Про нюанси звітування за 2 квартал – читайте у роз’ясненні ДПС.

 

3) З 16 липня діє нова форма обліку доходів і витрат для фізосіб-«загальників» та «незалежників»

29 тис. переглядів, 19 коментарів

Мінфін затвердив типову форму, за якою здійснюється облік доходів і витрат фізособами - підприємцями і фізособами, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядок її ведення. Форма чинна з 16 липня (дата опублікування Наказу №261 в «Офіційному віснику» №54). Відповідно з цієї дати «стару» книгу обліку доходів та витрат вести вже буде неможливо. Як заповнювати нову форму? Скільки зберігати та як виправляти помилки? Що робити зі «старими» книгами? Читайте в аналітиці від редакції.

 

4) Податкова реформа-2021: урядовий законопроєкт прийнято в першому читанні

20 тис. переглядів, 18 коментарів

1 липня на позачерговому засіданні ВРУ нардепи розглянули урядовий законопроєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (а також сім альтернативних законопроєктів). Законопроєктом, зокрема, пропонується розширення бази оподаткування та підвищення ставок податків і зборів. У результаті 264 голосами прийнято за основу законопроєкт. Проте його ще мають доопрацювати; враховуючи позицію бізнесу, місцевих громад тощо.

 

5) До кого прийдуть з перевіркою Держпраці і ДПС з 1 липня: критерії відбору

20 тис. переглядів

Держпраці оприлюднила критерії, за якими обиратиме роботодавців, до яких з 1 липня здійснюватиме виїзні інспектування разом із ДПС. Нагадаємо, що перевіряти цього разу будуть неоформлених працівників

 

6) З 11 липня діють нові реєстраційні форми для подання інформації про бенефіціарних власників

19 тис. переглядів, 6 коментарів

Раніше Мін’юст висловив бажання отримувати з 11.07.2021 року (разом зі схемою структури власності) заяви щодо державної реєстрації форми 2 або форми 4. І швидко вніс зміни до таких форм. Але питання, як їх пов’язати з інформуванням про кінцевих бенефіціарів, в юросіб залишилися

 

7) 1 липня опубліковано Закон щодо податку на Google та Facebook

18 тис. переглядів, 18 коментарів

1 липня офіційно опублікований Закон від 03.06.2021 р. №1525-IX щодо оподаткування електронних послуг нерезидентів. Відповідно 2 липня (за винятком кількох норм) він набрав чинності

 

8) Як нумерувати складові єдиної «зарплатної» звітності: аналіз Порядку №4 і роз’яснень ДПС

18 тис. переглядів, 15 коментарів

Нумерація Податкових розрахунків здійснюється в межах одного звітного (податкового) періоду (кварталу) та не продовжується в наступних. Такий висновок ДПС навела в листі від 20.05.2021 р. №498/2/99-00-04-02-01-02. Як це застосувати на практиці? Читайте у коментарі від редакції.

 

9) З 11 липня стартувала кампанії з оновлення даних про бенефіціарів

17 тис. переглядів, 9 коментарів

Які підприємства мають подавати інформацію про бенефіціарів? Які форми слід для цього заповнити? Як має виглядати структура власності? Що буде у разі несвоєчасного оновлення даних? Про все це ми розповіли у свої статті.

 

10) В Е-кабінеті з'явилася інформація про наявні критерії ризику високого ступеню

16 тис. переглядів, 23 коментарі

В Е-кабінеті з'явилися дані щодо ризиків несплати податків юросіб за 2020 рік. Ці розрахунки необхідні для відбору платників до плану-графіка перевірок.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»