• Посилання скопійовано

Перехід на нову систему управління ризиками в банках перенесено

Національний банк подовжив терміни виконання першого етапу запровадження нових вимог до організації системи управління ризиками в банках

Перехід на нову систему управління ризиками в банках перенесено

Національний банк України повідомляє, що подовжив терміни виконання банками першого етапу впровадження вимог Положення про організацію системи управління ризиками в банках України та банківських групах, затвердженого постановою Правління НБУ від 11.06.2018 р. №64.

Зокрема, банки мають привести організаційну структуру системи управління ризиками у відповідність до вимог Положення №64 до 30 березня 2019 року, а банківські групи – до 30 квітня 2019 року.

Подовження термінів надасть можливість банкам забезпечити належне доопрацювання внутрішньобанківських документів щодо запровадження організаційних заходів та затвердження їх наглядовими радами.

Відповідні зміни зазначені у постанові НБУ від 26.11.2018 р. №126 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 11 червня 2018 року №64». Постанова набирає чинності 29 листопада 2018 року.

Нагадаємо, НБУ встановив вимоги до організації системи управління ризиками в банках у червні 2018 року. Ці вимоги ґрунтуються на принципах Базельського комітету з банківського нагляду та враховують кращу міжнародну практику.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»