• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив законопроєкт щодо зменшення кадрових документів

Уряд підтримав проєкт Закону про дерегуляцію трудових відносин, покликаний модернізувати та лібералізувати трудове законодавство України

Уряд ухвалив законопроєкт щодо зменшення кадрових документів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розповідає, що Уряд підтримав проєкт закону про дерегуляцію трудових відносин, покликаний модернізувати та лібералізувати трудове законодавство України. Рішення ухвалено на засіданні Уряду сьогодні, 14 квітня.

«Це важливий законопроєкт, який скасовує надмірну бюрократизацію трудових відносин, що залишилась ще з часів Радянського Союзу і не відповідає сучасним економічним реаліям. Ухвалення закону дозволить зменшити навантаження на бізнес  та сприятиме легалізації праці найманих працівників. Це актуально для будь-якого роботодавця», – прокоментував заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Так, законопроєктом пропонується:

  • зменшити кількість обов’язкових кадрових документів;
  • змінити механізм участі профспілок при розірванні трудового договору;
  • осучаснити питання матеріальної відповідальності;
  • спростити процедуру укладення строкового трудового договору;
  • чітко визначити порядок надання роботодавцем інформації про умови трудового договору.

Зокрема, документом визначається 12 підстав, за наявності яких укладається строковий трудовий договір. Також скасовується необхідність складання роботодавцем правил внутрішнього трудового розпорядку, графіків змінності та відпусток. Роботодавці витрачають значну кількість фінансових ресурсів та часу для забезпечення дотримання ведення такої документації, яка зазвичай залишається виключно формальною. Оформлення цих документів стане необов’язковим, а залишиться на розсуд роботодавця. Режим роботи та її тривалість, питання надання відпусток буде достатньо зафіксувати за домовленістю сторін у трудовому договорі, укладеному у письмовій формі. 

Реалізація законопроєкту сприятиме спрощенню ведення бізнесу, стимулюватиме роботодавців до легального оформлення трудових відносин та створить передумови для ефективного дотримання законодавства про працю.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»