• Посилання скопійовано

Мінімальну пенсію пропонують збільшити вдвічі: законопроект

Законопроектом №2575 пропонується встановити мінімальний розмір пенсії за віком у розмірі двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність

Мінімальну пенсію пропонують збільшити вдвічі: законопроект

12 грудня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №2575 "Про внесення змін до статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо розміру мінімальної пенсії за віком".

Його розроблено з метою підвищення соціальних стандартів та рівня забезпеченості пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію за віком.

Зокрема, пропонується встановити мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу встановлюється  у розмірі двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність

З 1 січня 2020 року для осіб, які досягли віку 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу пропонують встановити в розмірі 50% мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становитиме 1638 грн, а мінімальна зарплата 4723 грн (про це тут). Тобто у разі прийняття цього закону мінімальний розмір пенсії за віком становитиме 3276 грн.

Очікується, що закон набере чинності з 1 червня 2020 року, крім пункту 2 Розділу ІІ «Прикінцеві положення», який набере чинності з дня опублікування Закону.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»