• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики готує індексацію всіх видів пенсій

Мінсоцполітики має намір провести індексацію пенсій усіх категорій

Мінсоцполітики готує індексацію всіх видів пенсій

«РБК-Україна» розповідає, що в українському Уряді планують провести індексацію пенсій для всіх пенсіонерів. На сьогодні пенсії для деяких категорій не індексуються.

Про це в ефірі «Українського радіо» заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, міністерство буде ініціювати зміни до законодавства щодо індексації всіх пенсій.

«У нас є такі ініціативи – зробити так, щоб індексація пенсій була без виключень для всіх пенсіонерів. Це не тільки чорнобильські пенсії... і військові не індексуються, і державні службовці, і вчені, і журналісти. Тому я хочу, щоб люди знали, що є така проблема, і її треба виправляти», – додала Лазебна.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України 3 серпня розпочав фінансування пенсій за місяць; на виплати спрямовано 1,2 млрд гривень.

Крім того, Кабінет міністрів схвалив підвищення пенсійних виплат для 9,6 тисячі членів сімей військовослужбовців, загиблих під час участі в АТО/ОНС.

Допомога виплачуватиметься членам сім'ї, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень. Якщо пенсія призначається на двох і більше членів сім'ї, адресна допомога до пенсії встановлюється в сумі, що не досягає до 6100 гривень на кожного з членів сім'ї.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»