• Посилання скопійовано

Єдиний внесок 8,41% нараховуємо не раніше отримання довідки про встановлення групи інвалідності

Лист ПФУ від 30.08.2011 р. №18177/03-20 «Щодо нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»

ПФУ листом від 30.08.2011 р. №18177/03-20 нагадав, що для роботодавців, у яких працюють інваліди, єдиний внесок встановлюється у розмірі 8,41 відсотка суми нарахованої заробітної плати за видами виплат (основна та додаткова зарплата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у т. ч. в натуральній формі).
Підставою для застосування цього розміру єдиного внеску є засвідчена копія довідки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності.
Отже, нарахування фізособою-підприємцем ЄСВ у розмірі 8,41% із зарплати працівників-інвалідів здійснюється з моменту встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання підприємством засвідченої копії вищезазначеної довідки.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»