• Посилання скопійовано

Змінилася Інструкція про порядок нарахування і сплати ЄСВ

Мінфін виклав у новій редакції Інструкцію про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

Змінилася Інструкція про порядок нарахування і сплати ЄСВ

Мінфін наказом від 21.12.2020 р. №790 виклав у новій редакції Інструкцію про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Ця Інструкція врегульовує застосування окремих положень порядку нарахування і сплати ЄСВ страхувальниками, визначеними Законом №2464 та визначає процедуру нарахування і сплати фінансових санкцій та стягнення заборгованості зі сплати страхових коштів податковими органами.

Дія цієї Інструкції поширюється на страхувальників, зазначених у частині першій статті 4 Закону, на яких відповідно до цього Закону покладено обов'язок нараховувати, обчислювати та сплачувати єдиний внесок, і не поширюється на осіб, зазначених у частинах 4, 5 та 6 статті 4 Закону, за умови дотримання ними вимог, визначених у цих частинах цієї статті, що дають право на звільнення таких осіб від сплати за себе єдиного внеску.

Прийняті законодавчі зміни забезпечують реалізацію законодавчих прав деяких категорій фізичних осіб, самозайнятих осіб, зокрема фізичних осіб – підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерських господарств в частині звільнення від сплати за себе ЄСВ за відповідних умов, які встановлені Законом № 2464.

Також врегульовуються питання щодо реалізації права платника єдиного внеску здійснення сплати ЄСВ на єдиний рахунок в разі виявлення бажання використовувати такий рахунок.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 4 січня його було оприлюднено в "Офіційному віснику" №1. Відповідно його норми почали діяти з 4 січня.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»