• Посилання скопійовано

Нова система екологічного врядування та новий кодекс про надра: плани Мінекології

Зокрема, заплановано скасування екологічного контролю в митній зоні, введення автоматизованої і відкритої системи реєстрів природокористувачів і небезпечного виробництва, а також оновлення кодексу про надра

Нова система екологічного врядування та новий кодекс про надра: плани Мінекології

Мета нової екологічної політики Міністерства екології та природних ресурсів України – створити систему екологічного врядування для збереження довкілля та сталого розвитку, а також гармонізація українського законодавства з законодавством ЄС. 

Про це заявив Остап Семерак, Міністр екології та природних ресурсів України, під час презентації свого політичного порядку денного в Українському кризовому медіа-центрі.

На цьому шляху є ряд проблем. «Це неефективна система державного нагляду, неправильне поводження з відходам, непрозоре та неефективне використання надр, неврахування потенціалу зони відчуження, відсутність державної політики зі змін клімату», – зазначив Міністр.

За словами пана Семерака, готують концепцію державного природоохоронного контролю, зокрема заплановано:

  • створити державну природоохоронну службу, територіальні підрозділи якої поділятимуться на еколого-ресурсні округи;
  • скасувати екологічний контроль у митній зоні,
  • ввести автоматизовану та відкриту систему реєстрів природокористувачів та небезпечного виробництв,
  •  передати певні функції на місця та ввести там громадську посаду «екологічного шерифа».

Пріоритетами, за словами Міністра, є також виконання Паризької угоди, вироблення низьковуглецевої стратегії, а також прийняття нового кодексу про надра та стратегічне планування у цій сфері. «Надра є багатством українського народу. Але у нас відсутній актуальний план видобутку та розвідки корисних копалин», – пояснив пан Семерак.

«Ми маємо перейти від неефективної системи, яка діє сьогодні до щохвилинного моніторингу в онлайн режимі, де що викидається чи скидається, в якому регіоні, куди це поніс вітер, щоб люди мали доступ до цієї інформації. Ми повинні зробити так, щоб бізнес відчував відповідальність та інвестував у нові екологічні технології», – наголосив Міністр.

Джерело: Прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»