• Посилання скопійовано

Відтепер податкові пільги поширюються на більшу кількість підприємств галузі літакобудування

5 червня Уряд ухвалив постанову щодо розширення переліку підприємств галузі літакобудування

Відтепер податкові пільги поширюються на більшу кількість підприємств галузі літакобудування

5 червня Кабінет Міністрів ухвалив розроблену Мінекономрозвитку постанову щодо розширення переліку підприємств галузі літакобудування, які можуть користуватися податковими пільгами у вигляді звільнення від сплати податку на прибуток. Ухвалена постанова Уряду також доповнює перелік і обсяги товарів, які ввозяться на митну територію України підприємствами галузі без сплати ввізного мита та ПДВ. 

Ухвалення рішення Уряду розширило перелік підприємств галузі літакобудування, які до 1 січня 2025 року звільняються від сплати податку на прибуток, на всі підприємства галузі літакобудування, що підпадають під дію норм Закону "Про розвиток літакобудівної промисловості", а не тільки ті, що здійснюють розробку та/або виготовлення з кінцевим складанням літальних апаратів і двигунів до них.

У результаті це рішення дозволить більшій кількості українських літакобудівних підприємств отримувати вивільнені кошти, необхідні для реінвестування у розвиток і модернізацію виробництва, створення нових ліній виробництва, здійснення науково-дослідних, конструкторських робіт, освоєння нових ринків збуту продукції.   

Постанова Уряду також доповнює перелік кодів видів економічної діяльності, по яких ведеться окремий облік отриманого прибутку літакобудівних підприємств, а також додаткові обсяги та групи товарів, що можуть ввозитись на митну територію України суб’єктами літакобудування без сплати ввізного мита та податку на додану вартість, передбачених Постановою КМУ №635 "Про затвердження Порядку та обсягів ввезення на митну територію України товарів суб’єктами літакобудування із звільненням від сплати ввізного мита та податку на додану вартість". Це рішення також дозволить літакобудівним підприємствам України отримати вивільнені кошти для реінвестування у власне виробництво.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»