• Посилання скопійовано

Незабаром запровадять електронні довіреності: плани Дубілета

Міністр КМУ Дмитро Дубілет анонсував запровадження електронних нотаріальних довіреностей найближчим часом

Незабаром запровадять електронні довіреності: плани Дубілета

Як повідомляє ТСН, Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет анонсував запровадження елекронних нотаріальних довіреностей найближчим часом.

«Я сподіваюсь, що вже цього року ми зможемо запровадити електронні довіреності. Можна буде відправити електронною формою її (довіреність – ред.) на будь-який e-mail і просто там, де треба, показати. І не потрібно буде витрачати час та гроші на пересилання паперових документів», – розповів Дубілет.

За його словами, фізична присутність тепер не потрібна. «Чому мені дуже подобається цей проєкт? Тому що для нього взагалі не потрібно жодних витрат. У нотаріусів вже є все обладнання, просто потрібно дописати кілька рядків у законі, впевнитись в тому, що ті, хто беруть довіреності, прийматимуть в електронній формі також, і це не складно – проєкт працюватиме», – пояснив міністр Кабміну.

Зазначається, що така послуга у нотаріуса не буде коштувати дорожче. «Ми прописуємо у законі те, що коли нотаріус робить нотаріальну довіреність, за бажанням клієнта він зможе безкоштовно отримати ще й електронну довіреність», – додав він.

Нагадаємо, раніше Дубілет заявив, що проєкт «Держава в смартфоні» не потребуватиме окремого рядка в державному бюджеті, бо він стосується майже всієї роботи, яку робить уряд.

Джерело: ТСН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»