• Посилання скопійовано

Чи нараховуються податкові зобов’язання з ПДВ у разі списання нематеріального активу

При здійсненні операцій зі списання нематеріального активу нараховуються податкові зобов’язання з ПДВ - за п. 198.5 ПКУ (у разі неможливості отримання надалі економічних вигід) або за п. 185.1 ПКУ (у разі безоплатної передачі)

Чи нараховуються податкові зобов’язання з ПДВ у разі списання нематеріального активу

ДФСУ у підкатегорії 101.02 ресурсу "ЗІР" зазначила, що згідно з п. 34 П(С)БО 8, нематеріальний актив списується з балансу в разі його вибуття внаслідок безоплатної передачі або неможливості отримання підприємством надалі економічних вигід від його використання.

При здійсненні операцій зі списання нематеріального активу у зв’язку з неможливістю отримання надалі економічних вигід від його використання, платник податку повинен врахувати норми п. 198.5 ПКУ та нарахувати податкові зобов’язання.

При здійсненні операцій із списання нематеріального активу в разі його вибуття внаслідок безоплатної передачі нараховуються податкові зобов’язання відповідно до п. 185.1 ПКУ та база оподаткування ПДВ визначається згідно з п. 188.1 ПКУ. При цьому податкові зобов’язання відповідно до п. 198.5 ПКУ не нараховуються.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»