• Посилання скопійовано

Нюанси заповнення Книги обліку доходів і витрат у разі застосування підприємцем платіжної картки

Податківці розповіли, як підприємцеві на загальній системі оподаткування заповнювати графу 2 Книги обліку доходів та витрат у разі застосування електронного платіжного засобу (платіжної картки)

Нюанси заповнення Книги обліку доходів і витрат у разі застосування підприємцем платіжної картки

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 104.08) зазначила, що фізособи – підприємці на загальній системі оподаткування у графі 2 Книги обліку доходів і витрат відображають суму доходу, отриманого від здійснення господарської діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік, зокрема, кошти, що надійшли на поточний рахунок, касу платника податків та/або отримано готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) .

Записи у Книзі виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

У разі застосування електронного платіжного засобу (платіжної картки) при проведенні розрахунків з покупцями товарів (робіт, послуг), фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування заповнює графу 2 Книги за підсумками робочого дня на підставі інформації вказаної у фіскальних звітних чеках.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»