• Посилання скопійовано

«Загальносистемник» отримав інші доходи як фізособа: що з декларацією?

У декларації слід відобразити поряд з доходами від підприємницької діяльності інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи

«Загальносистемник» отримав інші доходи як фізособа: що з декларацією?

Цей тиждень – тиждень інтенсивного декларування. Податківці нагадають, яку звітність треба подати.

11 лютого – граничний термін подання:

  • підприємцями Звіту про ЄСВ за 2018 рік;
  • декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік для підприємців на загальній системі; які торік отримали доходи від підприємницької на загальній системі та одночасно від незалежної професійної діяльності; підприємців, які минулого року здійснили перехід зі спрощеної системи оподаткування на загальну, а також для новостворених 2018 року спрощенців першої та другої груп.

Після строку 11 лютого підприємці – платники єдиного податку ІІІ групи зобов’язані подати декларацію за IV квартал, а роботодавці – форму №1ДФ за IV квартал.

Ще важлива дата цього тижня: 8 лютогограничний термін сплати підприємцями на загальній системі оподаткування ЄСВ за 2018 рік.

 

Чи потрібно підприємцеві при заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи зазначати інші доходи за минулий рік, отримані як громадянином?

Найпоширеніша помилка підприємців на загальній системі – не відображення в декларації доходів не від підприємницької діяльності, отримані звітного року та з яких не сплачувався податок на доходи та військовий збір.

Тож фіскали наголошують, що фізособа – підприємець на загальній системі оподаткування повинна у декларації про доходи обов’язково відобразити поряд з доходами від підприємницької діяльності інші доходи з джерел їх походження з України (наприклад, зарплату, подарунки/спадщину, інвестиційний прибуток, орендну плату тощо) та іноземні доходи. Також в декларації відображаються відомості про нерухоме та рухоме майно. Якщо підприємець забуде задекларувати інші доходи, він занизить податкові зобов’язання з податку на доходи фізосіб та військового збору.

Завантажити зразки заповнення декларації про доходи можна тут>>

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»