• Посилання скопійовано

Здавання приміщення в оренду — II або III група

Я, як ФОП, здаю в оренду 1 кімнату 30 кв. м житлової площі зі 103 кв. м. загальної площі. Голосіївська ДПС пояснила, що я не маю права на єдиний податок, тому що в ПКУ ст. 291.5.3 не зазначено слова: або їх частина стосовно «житлові приміщення, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів». Хто дасть роз’яснення ДПС стосовно здачі в оренду частини житлового приміщення загальною площею менше 100 кв. м? Яка у мене має бути група єдиного податку?

Відповідно до пп. 291.5.3 ст. 291 ПКУ від 02.12.2010 р. №2755-VІ не можуть бути платниками єдиного податку фізичні особи — підприємці, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів.

Враховуючи вищевикладене, фізична особа — підприємець, яка з 01.01.2012 р. надає в оренду частину житлової площі (споруди, будівлі), площа якого становить 30 квадратних метрів при загальній площі приміщення 103 квадратних метрів, має можливість здійснювати підприємницьку діяльність на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності як у другій, так і у третій групі при дотриманні відповідних критеріїв, визначених пунктом 291.4 статті 291 ПКУ.

 

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»