• Посилання скопійовано

Торгівля на неформальному ринку не дає права на сплату ЄП І групи

Чи може підприємець, що працює на «радіоринку» (приміщення Льодового палацу), бути платником єдиного податку першої групи?

ПКУ встановлено, що до платників єдиного податку, які належать до першої групи належать фізичні особи — підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 150000 грн.

Тобто застосування першої групи, зокрема, можливе тільки при роздрібній торгівлі саме з торговельних місць на ринках.

«Радіоринок», розміщений у приміщенні Льодового палацу, не належить до переліку ринкових об’єктів міста Дніпропетровська, відповідно до інформації, наданої Департаментом споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міської ради.

Тому Ви не можете бути платником єдиного податку першої групи.

З відповідей на запитання під час відкритої зустрічі голови ДПС у Дніпропетровській області Вадима Куслія з підприємницькою спільнотою Дніпропетровщини 8 лютого 2012 року

 

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»