• Посилання скопійовано

При зміні видів діяльності з КВЕД ДК 009:2005 на ДК 009:2010 слід внести зміни до Свідоцтва

Чи повинна фізособа-підприємець, платник єдиного податку подавати заяву про внесення змін до видів діяльності, якщо така фізособа змінила види діяльності, що зазначаються у довідці статистики, з КВЕД ДК 009:2005 на аналогічні за ДК 009:2010?

Згідно з п. 299.12 ст. 299 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями, до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку в день подання платником єдиного податку заяви органом державної податкової служби вносяться зміни, зокрема, щодо видів господарської діяльності. З 31 грудня 2012 року Класифікатор видів економічної діяльності ДК 009:2005, затверджений наказом Держспоживстандарту України від 26.12.05 №375, буде скасовано згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11.10.2010 р. №457 «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010», враховуючи зміни, внесені наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 29.11.2010 №530. Класифікація видів економічної діяльності (далі — КВЕД) установлює основи для підготовлення та поширення статистичної інформації за видами економічної діяльності. Основне призначення КВЕД — визначати та кодувати основні та другорядні види економічної діяльності юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців. Порядок державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу — підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі, визначено Законом України від 15 травня 2003 року №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців», зі змінами та доповненнями (далі — Закон), відповідно до якого для проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу — підприємця фізична особа — підприємець подає державному реєстратору особисто (надсилає поштовим відправленням з описом вкладення) перелік документів згідно зі ст. 45 Закону. Державний реєстратор не пізніше наступного робочого дня з дати державної реєстрації фізичної особи — підприємця зобов’язаний передати відповідним органам статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України повідомлення про проведення державної реєстрації фізичної особи — підприємця із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру та відомості з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи — підприємця для взяття фізичної особи — підприємця на облік (ст. 43 Закону). Отже, фізична особа — підприємець — платник єдиного податку при зміні в Єдиному державному реєстрі видів діяльності з КВЕД ДК 009:2005 на аналогічні види діяльності за КВЕДом ДК 009:2010 повинен подавати до органу ДПС заяву про внесення змін щодо видів діяльності до свідоцтва платника єдиного податку.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»