• Посилання скопійовано

До травня 2021 року від сплати податку звільнено тільки фізосіб-«єдинників» І групи

Звільнення «єдинників» другої групи від сплати єдиного податку за грудень 2020 року та січень-травень 2021 року не передбачено. Ця пільга діє тільки для «єдинників» І групи

До травня 2021 року від сплати податку звільнено тільки фізосіб-«єдинників» І групи

ДПС у Тернопільській області повідомляє, що Законом України від 04.12.2020 р. №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Закон №1072), який набрав чинності 10 грудня 2020 року, підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ доповнено, зокрема, п. 52-9.

Відповідно до п. 52-9 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ тимчасово платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень-травень 2021 року, крім випадків порушення такими платниками встановлених главою 1 розд. XIV ПКУ умов застосування першої групи платників єдиного податку. При цьому ставки єдиного податку для першої групи платників єдиного податку, встановлені у порядку, визначеному п. 293.2 ПКУ, за такі періоди не застосовуються.

Що стосується звільнення платників єдиного податку другої групи від сплати єдиного податку (авансових внесків) за грудень 2020 року та січень-травень 2021 року, то Законом №1072 відповідні зміни до ПКУ не вносились.

***

Читайте також: Списання податкових боргів без сплати додаткових податків: аналіз Закону №1072

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»