• Посилання скопійовано

Фізособи-«єдинники» І та ІІ груп сплачують податок під час війни: статистика від Гетманцева

Д. Гетманцев навів статистику сплати єдиного податку у війну найменшими підприємцями, яким надано право не сплачувати податок на час воєнного стану

Фізособи-«єдинники» І та ІІ груп сплачують податок під час війни: статистика від Гетманцева
Нагадаємо, що тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої та другої груп мають право не сплачувати єдиний податок. Податківці при цьому звертали увагу, що ФОПи 1 та 2 групи, які не сплачували єдиний податок за воєнні періоди, у декларації платника єдиного податку (у разі виникнення обов'язку щодо подання декларації) відображають відсутність щомісячних авансових внесків єдиного податку за відповідний податковий звітний період.
Проте Д. Гетманцев у своєму Телеграм-каналі навів цікаву статистику сплати єдиного податку платниками 1 та 2 групи. 

"Досить показовою є статистика сплати єдиного податку у війну найменшими підприємцями, яких ми від сплати цього податку звільнили", - пише нардеп. Так:

  • платники 1-ї групи ЄП за 10 місяців 2022 року порівняно з 2021 роком збільшили платежі на 35% або на 88,5 млн грн;
  • відрахування платників 2-ї групи зменшилися, але тільки на 28% і у зв’язку з переходом платників до 3-ї групи податку.

"Наголошую, що йдеться про звільнених від сплати податку найменших підприємців, які попри це продовжують сплату податку, виконуючи свій громадянський обов’язок. Якщо ви спитаєте що таке патріотизм, я відповім — це він і є. На жаль, деякі великі платники, особливо платники підакцизних податків, займають менш патріотичну позицію. Але про них окремо",  - говорить Гетманцев. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»