• Посилання скопійовано

Чи можна здійснювати діяльність фізособі-«єдиннику» у разі її невключення до реєстру ЄП?

Фізособи-«єдинники» в межах підприємницької діяльності здійснюють лише ті види діяльності, які зазначені в облікових даних

Чи можна здійснювати діяльність фізособі-«єдиннику» у разі її невключення до реєстру ЄП?

ДПС у Київській області нагадує, що Господарським кодексом України визначено підприємництво яке самостійну, ініціативну, систематичну, на власний ризик господарську діяльність, яка здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку - ст. 42 ГКУ.

Нормами Податкового кодексу України визначено, що ФОП може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо відповідає вимогам, встановленим розділом XIV ПКУ, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному ПКУ – п. 291.3 ст. 291 ПКУ.

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності є особливим механізмом справляння податків і зборів, який встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ст. 297 ПКУ, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1 розділу ХІV ПКУ, із одночасним веденням спрощеного обліку та звітності. 

У межах підприємницької діяльності ФОП - платник ЄП не має права здійснювати види діяльності, які не зазначені у його облікових даних.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»