• Посилання скопійовано

Актуальна інформація для громадян, які планують поїздку за кордон

Роз'яснення Міндоходів від 17.05.2013 р.

Актуальна інформація для громадян, які планують поїздку за кордон

Міністерство доходів та зборів зазначило, яких правил перевезення слід дотримуватись при перетині кордону.

Так, під час планування відпустки за кордоном насамперед слід пам'ятати, які речі громадян вважаються особистими.

Серед основного до особистих речей, зокрема, віднесено:

- товари особистої гігієни та індивідуальні косметичні засоби у кількості, що забезпечує потреби однієї особи на період поїздки;

- одяг, білизна, взуття, що мають суто особистий характер, призначені виключно для власного користування і мають ознаки таких, що були у користуванні;

- особисті прикраси, у тому числі з дорогоцінних металів та каміння, що мають ознаки таких, що були в користуванні;

- один фотоапарат, одна кіно- або відеокамера разом з обґрунтованою кількістю фото-, відео-, кіноплівок та додаткового приладдя;

- стільникові (мобільні) телефони у кількості не більше двох штук, пейджери;

- переносні персональні комп'ютери у кількості не більше двох штук і периферійне обладнання та приладдя до них; флеш-карти у кількості не більше трьох штук;

- калькулятори, електронні книжки у кількості не більше двох штук;

- 0,5 літра туалетної води та/або 100 грамів парфумів;

Громадяни, які перетинають митний кордон України не частіше, ніж 1 раз на добу (24 години), декларують свій товар усно та не сплачують митні платежі. Водночас, фактурна вартість такого товару не повинна перевищувати 1000 євро у разі, якщо перетин кордону здійснюється авіатранспортом.

Якщо ж ви подорожуєте будь-яким іншим видом транспорту (автомобільним, залізничним, морським), вартість товару не повинна перевищувати 500 євро, а вага 50 кг.

Якщо особа перетинає митний кордон України частіше 1 разу в 1 добу (24 години), то товар підлягає письмовому декларуванню з обов'язковою сплатою мита (10 %) і ПДВ (20 %). 

Крім цього, громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити на митну територію України алкогольні напої та тютюнові вироби лише в обмежених кількостях, а саме:

1) 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів;

2) 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більш як 22 %) алкогольних напоїв.

Лікарські засоби, що продаються без рецепта лікаря, перевозяться лише у кількості, що не перевищує п'яти упаковок кожного найменування на одну особу. 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»