• Посилання скопійовано

Алгоритм дій реформованих медзакладів для подальшої участі у програмі «Доступні ліки» — у роз'ясненні МОЗ

У Міністерстві охорони здоров'я роз'яснили, що необхідно зробити регіонам, щоб реформовані медичні заклади й надалі брали участь у програмі «Доступні ліки»

Алгоритм дій реформованих медзакладів для подальшої участі у програмі «Доступні ліки» — у роз'ясненні МОЗ

Згідно з українським законодавством, комунальні некомерційні підприємства не є розпорядниками бюджетних коштів. Саме тому самоврядні органи місцевої влади мають в місячний термін своїми рішеннями визначити розпорядниками бюджетних коштів обласні, районні, державні адміністрації та ОТГ, - повідомляє прес-служба МОЗ.

Ці дії невідкладно необхідно виконати у тих регіонах, де кінцевими розпорядниками бюджетних коштів є автономізовані медзаклади, що надають первинну медичну допомогу. МОЗ України також звертає увагу, що нові розпорядники бюджетних коштів мають переукласти угоди з аптеками, що беруть участь у програмі «Доступні ліки».

При цьому слід звернути особливу увагу на погашення поточної заборгованості перед аптечними закладами.

Офіційний лист з роз’ясненнями вже відправлено керівникам департаментів охорони здоров’я в областях. Ознайомитися з листом можна тут>>

Усі приватні медзаклади, що уклали договір з Нацслужбою здоров’я, вже мають право розпочати виписувати рецепти на ліки за програмою. Для цього їм необхідно звернутися до визначеного розпорядника коштів та отримати необхідне погодження.

Фізособи-підприємці найближчим часом також отримають законно цю можливість. Міністерство вже підготувало проект змін до постанови і найближчим часом направить його на розгляд КМУ.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: МОЗ України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»