• Посилання скопійовано

Локдаун можливий, якщо «почервоніє» більшість областей, — Шмигаль

За словами Шмигаля, посилення карантину на всій території України можливе, якщо більшість областей опиниться у «червоній» зоні

Локдаун можливий, якщо «почервоніє» більшість областей, — Шмигаль
Посилення карантинних обмежень на всій території України можливе, якщо переважна більшість областей опиниться у "червоній" зоні епідемічної небезпеки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Кабінету Міністрів повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Якщо "червоний" рівень буде запроваджений у переважній більшості областей, то ми будемо змушені вводити посилені карантинні заходи на всій території України", - сказав Прем'єр-міністр.

Він підкреслив, що уникнути нового локдауну допоможе дотримання існуючих карантинних обмежень. За його словами, уряд зробить усе, щоб не довелося посилювати карантин на всій території країни.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони. До "помаранчевої" зони епіднебезпеки на 17 березня віднесено 17 регіонів, 4 області перебувають у "червоній" зоні.

17 лютого Кабінет Міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.

«Зелений» рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в сторону пом’якшення. Встановлюється одночасно на всій території України, якщо: 1) захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів менше 50% епідемічного порогу; 2) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – менше 5%.

«Жовтий» рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: 1) захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; 2) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65%; 3) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менше 300; 4) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – більше 60 5) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20%; 6) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більше 50%.

«Червоний» рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників: 1) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65%; 2) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менше 300; 3) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – більше 60; 4) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20%; 5) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більше 50%.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набирає чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення. Рішення щодо скасування «червоного» рівня ухвалюється у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів підряд.

***

Читайте також: З 17 березня в «помаранчевій зоні» знаходяться 16 областей та Київ

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»