• Посилання скопійовано

Для бронювання військовозобовʼязаних – чіткі умови та критерії: прийнято за основу законопроєкт

20 вересня ВРУ прийняла у першому читанні законопроєкт №7687 щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час

Для бронювання військовозобовʼязаних – чіткі умови та критерії: прийнято за основу законопроєкт

20 вересня 2022 року ВРУ прийняла у першому читанні  законопроєкт №7687 "Про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час". Про це розповів у своєму Телеграм-каналі Железняк.

Законопроєкт спрямований на удосконалення системи бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації. Зокрема, ним визначаються умови, за яких військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, на підприємствах, в установах та організаціях, підлягають бронюванню.

Так, бронюванню будуть підлягати військовозобов’язані, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливлий період;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань в особливий період, у разі, коли це необхідно для виконання зазначених заходів;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Віднесення суб’єктів господарювання до таких підприємств, установ і організацій здійснюється за критеріями та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України.

При цьому такі військовозобов’язані не підлягатимуть прийняттю на службу у військовому резерві.

Звертаємо увагу! Порядок та критерії бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час будуть визначатися КМУ.

У разі прийняття у другому читанні та підписання Президентом закон набере чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»