• Посилання скопійовано

В Україні можуть підвищити тарифи на воду та водовідведення у 2023 році

Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг (НКРЕКП), пропонує у два етапи підвищити тарифи на воду та водовідведення

В Україні можуть підвищити тарифи на воду та водовідведення у 2023 році

«Інтерфакс-Україна» розповідає, що Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг (НКРЕКП), планує підвищити тарифи на воду та водовідведення. Підвищення, як очікується, буде здійснюватись у 2 етапи: з 1 січня нового року, а потім – з липня 2023 року.

Відповідні проєкти ухвал опубліковані на сайті компанії. Їх планують розглянути на засіданні 27 грудня.

Підвищення тарифів на воду НКРЕКП мотивує кількома факторами. А саме: зменшення обсягів реалізації, збільшення видатків на оплату праці, збільшення амортизації, збільшення вартості електроенергії.

Тарифи на воду в областях, сильно постраждалих у результаті бойових дій, переглядатися не будуть. Це Харківська, Миколаївська та Херсонська області.

Нагадаємо, наприкінці липня 2022 р. було прийнято мораторій (законопроєкт №7427) на підвищення до кінця війни та шести місяців після закінчення війни цін на деякі комунальні послуги. Заборона на подорожчання зокрема стосується: послуг із розподілу газу; теплової енергії – її виробництво, транспортування та постачання; послуг із постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»