• Посилання скопійовано

Як подати документи до МСЕК, оскаржити рішення та продовжити строк дії документа про інвалідність?

Якщо людина не має змоги безпосередньо прибути на огляд, то МСЕК приймає таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я

Як подати документи до МСЕК, оскаржити рішення та продовжити строк дії документа про інвалідність?

Судово-юридична газета розповідає, що якщо людина не має змоги безпосередньо прибути на огляд, то МСЕК приймає таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

На період дії воєнного стану процедуру проведення медико-соціальної експертизи спрощено. Зокрема, медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності. Про це нагадує Міністерство охорони здоров’я.

Тобто якщо людина не має змоги безпосередньо прибути на огляд, то МСЕК приймає таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Наразі МСЕК мають право оглядати пацієнтів і приймати рішення заочно також з такими причинами інвалідності:

  • трудове каліцтво;
  • професійне захворювання;
  • захворювання, одержане під час проходження військової служби і служби в органах внутрішніх справ тощо;
  • захворювання, пов’язане з впливом радіоактивного опромінення внаслідок аварії на ЧАЕС.

Якщо ж ви хочете оскаржити рішення комісії, то це можливо зробити протягом одного місяця, звернувшись до ДЗ «Центральна МСЕК МОЗ України».

У складних випадках експертні комісії можуть скеровувати осіб, які звертаються для встановлення інвалідності, для проведення медико-соціального експертного обстеження до:

  • Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро)
  • Науково-дослідного інституту реабілітації осіб з інвалідністю (м. Вінниця).

Якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії обмежують чи порушують ваші права, звертайтеся телефоном на гарячу лінію МОЗ: 0 800 60 20 19.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»