• Посилання скопійовано

Україна опускається в кризу, як у 2008 році, тільки повільніше - експерт

Прогноз HSBC Holdings Plc щодо девальвації гривні на 10% до грудня 2012 року є цілком реалістичним

Таку думку висловив виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень “CASE-Україна” Дмитро Боярчук у ефірі “Ера-FM”.

“Є золотовалютні резерви, є резерви в бюджеті, є затиснута ліквідність у банків. Це певним чином стримує настання “моменту істини”. Зараз є необхідність показувати, що все у нас стабільно. Але що далі? Низький курс б’є по імпортерам, які годують бюджет. Тому поділяю думку, що нас чекає девальвація”, – сказав він.

За його словами, нинішня ситуація в економіці України відрізняється від кризового 2008 року темпом падіння.

“Ситуація з основними макропоказниками на 90% нагадує 2008 рік. Єдине, чого не вистачає, це перегріву економіки. Різниця, що 2008 року ми різко полетіли вниз, а зараз все відбувається повільно. До речі, дефіцит торговельного балансу в нас вже перевищив рівень 2008 року”, – зазначив Боярчук.

Нагадаємо, керуючий партнер інвестиційної кампанії “Capital Times” Ерік Найман вважає, що економічно обґрунтованим курсом української національної валюти в січні 2013 року мало би бути 8,5-8,6 грн/$.

Джерело: Gazeta.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»