• Посилання скопійовано

Рада ЄС ухвалила скасування імпортних мит на всі товари з України на один рік

За рішенням Ради ЄС всі мита відповідної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, які ще не були лібералізовані, зокрема, товарів промисловості, будуть скасовані

Рада ЄС ухвалила скасування імпортних мит на всі товари з України на один рік

Hromadske.ua розповідає, що Рада ЄС ухвалила скасування імпортних мит на всі товари з України на один рік.

Про це повідомляє Рада ЄС.

Рішення на рік скасовує:

  • всі мита відповідно до поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, які ще не були лібералізовані, зокрема: товарів промисловості, мита на які мали поступово зникнути до кінця 2022 року, овочі та фрукти, а також товари сільського господарства;
  • антидемпінгові мита на товари українського походження;
  • застосування загальних правил імпорту щодо товарів українського походження.

Тепер рішення мають опублікувати в Офіційному віснику ЄС – наступного дня після цього тимчасове скасування мит запрацює.

Євросоюз є одним із найважливіших торговельних партнерів України. На ЄС припадало понад 40% загальної торгівлі України у 2021 році. Україна зі свого боку була 15-м торговим партнером ЄС, що становило приблизно 1,2% загальної торгівлі ЄС.

 

Скасування мит для України

Україна та Велика Британія вже підписали угоду про скасування ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі. Вона діятиме 12 місяців, але може бути продовжена за домовленістю між сторонами на новий термін. Згодом усі мита на українські товари на рік скасувала й Канада.

А Сполучені Штати на рік призупинили стягнення 232 мит на українську сталь та вироби з неї, щоб підтримати металургійну галузь – одну з найважливіших у промисловості України.

***

Джерело: Hromadske.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»