• Посилання скопійовано

1 лютого стартувала нова хвиля подання заяв на урядову програму мікрогрантів єРобота

З 1 лютого українці, які бажають отримати мікрогранти для започаткування або розвитку власного бізнесу, можуть подавати заявки на першу цього року хвилю програми «Власна справа»

 1 лютого стартувала нова хвиля подання заяв на урядову програму мікрогрантів єРобота

З 1 лютого українці, як бажають отримати мікрогранти для започаткування або розвитку власного бізнесу, можуть подавати заявки на першу цього року хвилю програми «Власна справа». Про це повідомила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко. 

«Мікрогранти на старт або розвиток власної справи – одна з найпопулярніших грантових програм єРобота. Минулого року 3 300 українців отримали від держави підтримку у вигляді мікрогрантів від 50 до 250 тис. грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. І цього року ми продовжуємо програму. Уряд готовий підтримати кожного українця, який має бажання зайнятися підприємництвом, надаючи йому безповоротну фінансову допомогу. Таким чином ми інвестуємо в розвиток малого бізнесу та активізацію економіки, а також стимулюємо поліпшення ситуації на ринку праці, адже ці підприємці створять десятки тисяч нових робочих місць», – розповіла Юлія Свириденко.

Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду підприємницької діяльності. Для отримання коштів потрібно подати заяву та бізнес-план свого проєкту через сайт Дія. Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також кредитної історії заявника йому потрібно пройти співбесіду із фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої служба ухвалить рішення про надання або відмову у наданні мікрогранту. 

Нагадаємо, програма «Власна справа» стартувала 1 липня 2022 року. За цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис грн. Обовязковою умовою отримання мікрогранту є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми наданого мікрогранту. У 2022 році відбулось 12 хвиль подання заяв на отримання мікрогрантів, кожна з яких тривала 2 тижні. Загалом було видано мікрогрантів на 777 млн гривень. 

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»