• Посилання скопійовано

єРобота: Переробні підприємства отримали понад 280 млн грн грантів на розвиток

За грантовою програмою для переробних підприємств «Новий рівень» підприємці можуть отримати грант до 8 млн грн на розвиток бізнесу. При цьому обов'язковою умовою надання коштів є створення отримувачем гранту нових робочих місць

єРобота: Переробні підприємства отримали понад 280 млн грн грантів на розвиток

З початку 2023 року 61 переробне підприємство отримало гранти від держави для  розвитку на загальну суму 282 млн грн. Про це повідомила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко. 

«Розвиток переробки – стратегічна мета Уряду, ми інвестуємо в цей напрям, щоб виготовляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості. Через грантові програми єРобота ми надаємо фінансову підтримку переробним підприємствам, щоб активізувати роботу галузі. З початку цього року 61 переробне підприємство отримало від держави гранти загалом на 282 млн грн. Розвиваючи свій бізнес, підприємці створять близько 900 нових робочих місць», – повідомила Юлія Свириденко. 

За грантовою програмою для переробних підприємств «Новий рівень» підприємці можуть отримати грант до 8 млн грн на розвиток бізнесу. При цьому обов'язковою умовою надання коштів є створення отримувачем гранту нових робочих місць, зокрема, він зобов’язаний створити від 25 робочих місць.

У 2022 році гранти на розвиток переробних підприємств отримали 178 підприємців на майже 1 млрд грн.

Нагадаємо, урядовий проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі приймання заявок на всі напрями програми єРобота триває. Подання заявки здійснюється через портал Дія.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»