• Посилання скопійовано

Рада зобов’язала українців реєструвати місце перебування

Згідно із законопроектом, поза законом можуть опинитися ті, хто більше місяця мешкає і працює не за місцем реєстрації

Ініціатор законопроекту №9289, яким внесені зміни до закону «Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні», — депутат з фракції Партії регіонів Владимир Олійник. За документом, за ухвалення якого проголосували 250 депутатів при мінімально необхідних 226, в Україні запроваджується реєстраційний облік місця проживання та перебування фізичних осіб.

Як повідомляє ЮрЛіга, до переліку осіб, місце перебування яких має бути обов’язково зареєстроване, входять: люди, які перебувають понад один місяць за межами адміністративно-територіальної одиниці, де зареєстровано їхнє місце проживання, люди, які мають накладені судом майнові зобов’язання, громадяни, які призиваються на строкову військову службу або беруть участь у судовому процесі.

Як сказано у законопроекті, реєстрація місця проживання або місця перебування особи — це внесення відомостей про місце проживання або місце перебування із зазначенням адреси одного житла особи або адреси спеціалізованої соціальної установи, установи соціального обслуговування та соціального захисту, військової частини до визначених цим законом документів та до реєстраційного обліку місця проживання і місця перебування осіб в Україні.

Закон передбачає необхідність реєстрації новонароджених їхніми батьками протягом місяця з дня державної реєстрації народження.

Громадянин України, а також іноземець або особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають у країні, зобов’язані впродовж десяти днів після прибуття на нове місце проживання зареєструвати місце проживання.

Облік громадян України, які проживають за її межами, ведеться закордонними дипломатичними установами України у встановленому Міністерством закордонних справ порядку.

У разі зміни адреси проживання громадянин або його законний представник повинні письмово сповістити про це орган реєстрації впродовж десяти днів.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»