• Посилання скопійовано

Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів О. Данилюка в ухиленні від сплати податків

Прокурори розслідують купівлю чиновником дорогої нерухомості і автомобіля

Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів О. Данилюка в ухиленні від сплати податків

Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів України Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків. Про це свідчить рішення Печерського районного суду столиці від 18 липня 2017 року.

Згідно з документом, суд доручив співробітникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра фінансів на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період з 1998 по 2016 року.

Міністру інкримінується порушення ч. 1 ст. 212 ККУ (ухилення від уплати податків).

Згідно з даними ГПУ, у 2010-2014 роках Данилюк очолював координаційний центр з упровадження економічних реформ при Адміністрації президента України, що відповідає правді, згідно з біографією міністра, оприлюдненою на офіційному сайті Міністерства фінансів.

За вказаний період доходи Данилюка, згідно з декларацією, становили 556,1 тис. гривень. При цьому, як з'ясувало слідство, чиновник у цей час здійснив дорогі покупки, а саме, житловий будинок площею 290 кв. м вартістю 2 млн гривень та автомобіль BMW Х5.

Крім того, в 2014 році Данилюк поклав на депозитний рахунок в "Укрсоцбанку" 519,6 тис. гривень. У зв'язку з цим, у слідства виникли підозри в несплаті чиновником податків. 

Коментар міністра фінансів О. Данилюка

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»