• Посилання скопійовано

Заміна кас на смартфони: з'ясувалося, хто найбільше виграє від нового проекту

У бізнес-асоціації розраховують на успішне впровадження ініціативи фіскалів

Заміна кас на смартфони: з'ясувалося, хто найбільше виграє від нового проекту

Заміна в Україні касових апаратів спеціальним програмним забезпеченням, в першу чергу, принесе користь представникам малого бізнесу. Про це в коментарі сайту «Сьогодні» розповіли експерти Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

Як пояснив координатор комітету електронних платежів ЄБА Євген Веремійченко, зараз одним з інструментів вирішення проблеми переходу бізнесу від оподаткування в асоціації бачать використання касових апаратів для всіх типів господарських операцій. Але це може викликати складності у дрібних фірм, тому для них буде простіше встановити спеціальне програмне забезпечення на гаджети і не займатися обслуговуванням класичних касових апаратів.

«Ми розуміємо представників невеликих компаній, для яких дійсно може бути затратно і складно використовувати касові апарати в господарській діяльності», – пояснив координатор комітету електронних платежів ЄБА Євген Веремійченко.

Менеджер комітету побутової техніки ЄБА Вікторія Куликова підкреслила, що в цілому асоціація підтримує пілотний проект уряду і ДФС з вивчення можливостей використання альтернативних засобів або технологій поряд з традиційними моделями касових апаратів.

«Тобто, більш інноваційних і дешевих в експлуатації пристроїв, в тому числі мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків або інших засобів комунікації. Крім того, новітні технології вже давно застосовуються в ряді високорозвинених європейських держав з метою фіскалізації операцій замість традиційних касових апаратів», – сказала Куликова.

Куликова також додала, що в ЄБА все-таки сподіваються на успішну реалізацію пілотного проекту та прийняття позитивного рішення по використанню інноваційних технологій.

«Таке рішення не тільки повністю відповідає духу часу, але і сприятиме збереженню ресурсів підприємців», – резюмувала представник Асоціації.

Як повідомлялося, раніше в.о. голови ДФС Мирослав Продан заявляв, що відомство з вересня цього року вводить пілотний проект з впровадження електронного чека.

У свою чергу в УСПП двояко оцінили нову ініціативу Фіскальної служби, вказуючи на те, що заміна кас на гаджети може дорого обійтися бізнесу. 

Раніше головуючий комітету парламенту з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявляла, що ДФС не проводила ніяких консультацій з робочою групою при Верховній Раді щодо запуску пілотного проекту із запровадження електронного чека.

Також ми писали, що Міністерство фінансів України офіційно розробило правила, які спрощують використання касових апаратів. Згідно з цими правилами, для реєстрації розрахунків можна буде використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші засоби комунікації.

***

Читайте також:

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»