• Посилання скопійовано

Хочете зареєструвати РРО? Подайте спочатку форму №20-ОПП

Податківці розповіли, як за новими правилами відсутність поданої форми №20-ОПП щодо магазину чи іншого місця торгівлі впливає на реєстрацію РРО

Хочете зареєструвати РРО? Подайте спочатку форму №20-ОПП

Офіс великих платників податків ДФС повідомляє, що згідно з п. 63.3 ПКУ з метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів. Такі об'єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідним розділом ПКУ.

Платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

З 1 жовтня 2018 року набрали чинності окремі положення наказу Мінфіну від 20.09.2018 р. №773, якими внесено зміни до Порядків реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), затверджених наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. №547.

При цьому окремі положення наказу Мінфіну від 20.09.2018 р. №773 наберуть чинності після затвердження Мінфіном Порядків ведення Реєстру екземплярів РРО та Реєстру центрів сервісного обслуговування РРО.

Наберуть чинності, зокрема, наступні нововведення:

  1. контролюючий орган відмовляє в реєстрації РРО щодо господарської одиниці (пункту обміну валюти), вказаної у заяві, якщо суб'єкт господарювання не повідомив контролюючий орган про такий об'єкт оподаткування відповідно до п. 63.3 ПКУ або згідно з таким повідомленням відповідний об'єкт є закритим чи не експлуатується суб'єктом господарювання;

  2. у разі реєстрації резервного РРО, суб'єкт господарювання має завчасно повідомити як про об'єкт оподаткування відповідно до п. 63.3 ПКУ щодо кожної господарської одиниці (пункту обміну валюти), де використовуватиметься резервний РРО;

  3. однією з підстав для скасування реєстрації РРО є повідомлення суб'єктом господарювання контролюючого органу відповідно до п. 63.3 ПКУ про такий об'єкт оподаткування як про закритий або такий, що не експлуатується суб'єктом господарювання.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»