• Посилання скопійовано

Що таке електронний Z-звіт за новими правилами: роз'яснення від ДПС

Електронний фіскальний звіт може створити і апаратний РРО, але якщо його створить програмний РРО, то такий документ обов’язково зареєструється ДПС на фіскальному сервері

Що таке електронний Z-звіт за новими правилами: роз'яснення від ДПС

ДПС у Київській області розповідає, що за загальним визначенням, фіскальний звіт – це документ встановленої форми, створений у па­перовій та/або електронній формі (електронний фіскальний звіт) реєстратором розрахункових операцій або програмним реєстратором розра­хункових операцій, що застосовується для реє­страції операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, який містить дані про виконані операції з початку робочої зміни касира.

Денний звіт – це документ встановленої форми, ство­рений у паперовій та/або електронній формі реєстратором розрахункових операцій або програмним реєстратором розрахункових опе­рацій, що містить інформацію про денні під­сумкирозрахункових операцій, проведених з його застосуванням.

Закон від 20.09.2019 р. №128-ІХ вводить можливість за­стосування програмних РРО, які передбачають складання саме електронних документів, тому, слід навести ще одне визначення.

Електронний фіскальний звіт – це:

  • документ, створений реєстратором розрахун­кових операцій, який переведено у фіскальний режим роботи, що містить дані фіскального звіту, інформація в якому зафіксована у вигля­ді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити фіскального звіту за встановленою формою;
  • документ, створений програмним реєстрато­ром розрахункових операцій, що містить дані фіскального звіту, зареєстрований фіскальним сервером контролюючого органу, інформація вякому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити фіскального звіту за встановленою формою.

Електронний фіскальний звіт може створити і апаратний РРО,  але якщо його створить програмний РРО, то такий документ обов’язково зареєструється ДПС на фіскальному сервері.

 

Аналітику щодо нових правил застосування РРО дивіться тут >>>

***

Ще більше новини щодо нових правил з РРО:

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»