• Посилання скопійовано

В салоні авто встановлений валідатор: чи треба РРО?

Використання валідаторів повністю врегульоване та розглядається як застосування ПТКС для отримання споживачами права на проїзд або перевезення поклажі

В салоні авто встановлений валідатор: чи треба РРО?

ДПС у Житомирській області розповідає, що згідно з визначеннями понять та вимог ст. 30 і 59 Закону України від 21.05.1997 р. №280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» із змінами та доповненнями, Закону України від 29.06.2004 р. №1914-IV «Про міський електричний транспорт» із змінами та доповненнями, Закону України від 17.01.2017 р. №1812-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті», Закону України від 18.03.2004 р. №1621-IV «Про державні цільові програми» із змінами та доповненнями, ЦКУ, Правил надання населенню послуг з перевезень міським електротранспортом, затверджених постановою КМУ від 23.12.2004 р. №1735 із змінами та доповненнями:

  • валідатор – пристрій для реєстрації проїзду та справляння/списання плати з пасажира (ручний термінал та/або стаціонарний термінал);
  • валідація – реєстрація проїзду шляхом списання кількості або вартості їздок за допомогою валідатора, наслідком якої є друк паперового квитка;
  • вартість тарифного пакету – величина вартості поповнення конкретного типу ЕК за встановлену кількість їздок;
  • їздка – транспортна послуга, що отримується пасажиром в одному транспортному засобі в межах одного рейсу з моменту посадки до висадки пасажира;
  • квитковий сервер – інтернет-ресурс, за допомогою якого пасажир має можливість віддаленого доступу до даних по електронному квитку та керування ним, поповнення електронного квитка через автомати самообслуговування.

Таким чином, валідатор є нічим іншим, як частиною програмно-технічного комплексу (далі – ПТКС), за допомогою якого пасажир має можливість віддаленого доступу до даних для використання та/або поповнення електронного квитка через автомати самообслуговування з метою отримання та/або використання права на отримання права на проїзд або перевезень.

З точки зору законодавства використання валідаторів повністю врегульоване п. 2 ст. 9 Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями та розглядається як застосування ПТКС для отримання споживачами права на проїзд або перевезення поклажі.

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»