• Посилання скопійовано

Мораторій на продаж ліків через Інтернет скасують, а торгівців візьмуть на облік

Мораторій на продаж ліків інтернет-аптеками скасують. Таку можливість розглядають у державній службі лікарських засобів. Реалізація медикаментів у такий спосіб може знизити їх вартість. Але для впровадження ідеї бракує головного — ліцензійних вимог до торгівців. Наприклад, правил реєстрації суб’єкта господарювання, переліку дозволених ліків та санітарних умов їх зберігання. Так, у Європі через інтернет-аптеки дозволено реалізовувати лише препарати, що відпускають без рецептів. У Сполучених Штатах — інші вимоги. 300 веб-ресурів реалізують все. Але кур’єру, що доставляє медикаменти, обов’язково надається оригінал документа, що дозволяє купівлю обмежених до вільного обігу ліків. Регулярних перевірок таких аптек на Заході не здійснюють. Держава втручається лише за наявності скарги від споживача.

Марія Ортинська, патентний повірений України: «Враховуючи досвід різних країн, найважливішим є ведення певного реєстру щоб, перш ніж замовляти у певній інтернет-аптеці, я подивилася на сайті Міністерства охорони здоров’я, чи справді має право доступу така аптека чи ні. Тому що те, що на сайті інтернет-аптека вивісить ліцензію, — це одне. Щоб була «гаряча лінія» органів держвлади, щоб ефективно перевірити інформацію і захистити споживача».

 

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»