• Посилання скопійовано

Взяття на облік у ДПІ підтверджується випискою

Наказ Мінфіну від 06.11.2012 р. №1146

Взяття на облік у ДПІ підтверджується випискою

Мінфін затвердив чергові зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом від 09.12.2011 р. №1588.

Відтепер взяття на облік юросіб, їхніх відокремлених підрозділів та фізосіб-підприємців у податкових органах підтверджується випискою з ЄДР. Отже, жоден госпсуб'єкт тепер не зобов'язаний після реєстрації юрособи або фізособи-підприємця ставити себе на облік в органах ДПС. Замість нього це робитиме держреєстратор.

Щоправда, це не стосується договорів про спільну діяльність, договорів управління майном, а також установ та організацій, відомості про які не включаться до ЄДР.

Як вчинити, якщо юрособа або підприємець змінюють податкову адресу? 

У цьому випадку слід вчинити так:

1. Спочатку госпсуб'єкт повинен подати відповідні дані до держрестратора (відповідну реєстраційну картку із новим (зміненим) місцезнаходженням). 

2. Після цього дані від держреєстратора надсилаються до ДПІ за основним місцем обліку, де й вносяться відповідні зміни у реєстрах податкових органів. Причому слід врахувати, що за попередньою адресою платник податків перебуватиме на обліку ще місяць після отримання ДПІ даних від держреєстратора.

Чи подавати документи до ДПІ у разі прийняття рішення про припинення юрособи? 

Юрособа після звернення з відповідними документами про припинення до держреєстратора має право вибору: самостійно звернутися до ДПІ з пакетом документів або віддати це на відкуп держреєстратору. Останній на вимогу Закону про держреєстрацію в обов'язковому порядку повідомляє про рішення юрособи органи ДПС та ПФУ у цей самий день.

 

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»