• Посилання скопійовано

Підприємці можуть замовляти електронний підпис через пошту

У листопаді 2013 року в поштових відділеннях «Укрпошти» впроваджується пілотний проект «Замовлення електронного цифрового підпису»

Підприємці можуть замовляти електронний підпис через пошту

В рамках пілот-проекту фізична особа-підприємець має можливість у відділенні поштового зв’язку (на сьогоднішній день у 70 відділеннях Донецької, Львівської та Київської областей) подати пакет необхідних документів для отримання послуги електронного цифрового підпису, а працівники Укрпошти потурбуються про передачу цих документів до пунктів реєстрації користувачів АЦСК ІДД Міндоходів, згенерують електронні ключі та доставлять їх клієнту. 

«Головне завдання національного оператора, – як зазначив генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Костянтин Кривенко, – максимально спростити доступ українських громадян до безкоштовної послуги з електронного цифрового підпису, що надає Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів. Проект запроваджено у визначених відділеннях Укрпошти поки що у режимі тестування. У разі його успішної реалізації та визначення перспектив подальшого розвитку, як наприклад, проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту», доопрацьовуватиметься модель реалізації проекту з урахуванням побажань клієнтів та проводитиметься його тиражування на всі області України».

Плата за послугу «Замовлення електронного цифрового підпису» у відділеннях Укрпошти стягується відповідно до затверджених національним оператором тарифів.

Джерело: УКРПОШТА

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»