• Посилання скопійовано

Завірення документів печаткою, що містить недостовірні відомості, вважається порушенням

Держпідприємництво розглянуло питання стосовно відомостей, які мають зазначатися у печатці юридичної особи

Завірення документів печаткою, що містить недостовірні відомості, вважається порушенням

Міністерство внутрішніх справ України наказом від 11.01.2011 № 5 скасувало свій наказ від 11.01.1999 № 17, яким закріплювалися правила виготовлення печаток і штампів та порядок видачі дозволів на оформлення замовлень на їх виготовлення.

У зв’язку з цим, чітких вимог щодо інформації та зображень, які повинна містити печатка, на сьогодні немає.

Проте Господарським кодексом України встановлено, що підприємство є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом. При цьому, немає необхідності зазначати адресу місцезнаходження.

У Держпідприємництві підкреслили, що завірення документів (наприклад, договорів, документів податкової звітності, записів у трудовій книжці) печаткою, що містить недостовірні відомості, може призвести до виникнення спірних ситуацій та порушення прав інших суб’єктів господарювання та фізичних осіб.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»