• Посилання скопійовано

Оновлено правила торгівлі алкоголем

Підприємців зобов’язали забезпечити можливість використання терміналів під час здійснення розрахунків за продані алкогольні напої відповідно до законодавства, а також надавати на вимогу споживача документи, що підтверджують безпеку продукції

Оновлено правила торгівлі алкоголем

Розробником постанови Кабінету Міністрів України від 11.12.2013 № 924 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 р. № 854» є Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Передбачається, що працівники суб’єкта господарської діяльності, які безпосередньо здійснюють зберігання та продаж алкогольних напоїв, повинні знати вимоги законодавства щодо обмеження продажу алкогольних напоїв.

Підприємців зобов’язали забезпечити можливість використання терміналів під час здійснення розрахунків за продані алкогольні напої відповідно до законодавства, а також надавати на вимогу споживача документи, що підтверджують безпеку продукції.

Також передбачається, що режим роботи спеціалізованих магазинів, спеціалізованих відділів, секцій інших форм власності, крім комунальної, встановлюватимуть виконавчі органи сільських, селищних, міських рад за погодженням з власником цього об’єкта.

Крім того, оновлено список місць, де роздрібна торгівля алкогольними напоями забороняється, а саме:

- у приміщеннях і на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, крім ресторанів, що розміщені на території санаторіїв;

- у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;

- у закритих спортивних спорудах (крім пива в пластиковій тарі);

- з торгових автоматів;

- з рук;

- у невизначених для цього місцях.

Вина шампанські, ігристі та тихі, вермути, коньяки України та бренді, у яких після закінчення гарантійних строків зберігання не з’явилося помутніння чи видимого осаду, вважатимуться придатними для подальшого зберігання та реалізації.

Максимальну планку, за якої можна зберігати лікеро-горілчані вироби, підняли з +20°С до +25°С.

Дана постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Свого часу, Держпідприємництво, виконуючи повноваження регуляторного органу, погодило відповідний проект постанови.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»