• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Правил проставлення апостиля

Оригінали паспортів, військових квитків, трудових книжок, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів , посвідчень особи можуть бути прийняті для проставлення апостиля у вигляді нотаріально засвідчених копій (фотокопій)

Внесено зміни до Правил проставлення апостиля

Міністерство закордонних справ, Міносвіти та Міністерство юстиції спільним наказом від 13.08.2014 р. № 341/934/1335/5  внесли зміни до Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав.

Зокрема, тепер дозволено не проставляти апостиль на:

  • оригіналах паспортних документів, військових квитків, трудових книжок, дозволів на носіння зброї, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів (технічних паспортів), посвідчень особи. Ці документи можуть бути прийняті для проставлення апостиля у вигляді копій (фотокопій), засвідчених у нотаріальному порядку;
  • оригіналах, копіях (фотокопіях) нормативно-правових актів, роз’яснень та правових висновків щодо їх застосування, документах, що мають характер листування.

Для проставлення апостиля необхідно подати:

  • оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його копію, засвідчену в установленому порядку;
  • документ про оплату послуги з проставлення апостиля або документ, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копію, засвідчену в установленому порядку;
  • заяву від особи, яка подає такі документи.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»