• Посилання скопійовано

Мінрегіон: Будівельні дозволи — у сім разів швидше

Дозвільні процедури щодо будівельної діяльності в Україні максимально спрощено. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу у Кабінеті Міністрів 29 лютого.

За словами міністра, це стало можливим з прийняттям Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та усіх необхідних підзаконних актів. Як зазначив А. Близнюк, раніше процедура землевідведення та отримання дозвільних документів тривала понад рік — 416 днів.

«На сьогодні з боку Мінрегіону оформлення дозвільно-погоджувальних документів у сфері містобудування на всіх етапах будівництва скорочено до 60 днів. Але це без урахування землевідведення», — зазначив А. Близнюк.

Він уточнив, що отримання вихідних даних триває 10 робочих днів. Ще 10 витрачається на отримання технічних умов. Експертиза проекту (лише об’єктів 4-ї та 5-ї категорії складності) триватиме 30 днів.

«На отримання права на початок будівельних робіт, а це повідомлення, дозвіл, 1-3 категорії піде 5 днів, 4-5 категорії — 10 днів», — додав керівник Мінрегіону.

Як зазначив А. Близнюк, також спрощено прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, для чого потрібні декларація або сертифікат. Відтепер оформлення цих документів триває до 10 днів. Проте наразі не вирішено питання скорочення термінів процедури землевідведення, яке належить до компетенції Держземагентства.

«За умови обіцяного скорочення процедури землевідведення терміни, необхідні для повного оформлення будівництва, були б зменшені майже у сім разів, порівняно із початковими», — наголосив керівник Мінрегіону.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»